Att vara arbetssökande kan vara ett heltidsjobb i sig. Det krävs en hel del att hålla koll på vilka jobb som finns tillgängliga och vilka jobb som kan passa en som person. Det går att hitta jobb med hjälp av webben. Både arbetsförmedling och andra har på många sätt underlättat med hjälp av Internet att hitta arbete men också få information om hur läget ser ut.

En bra podcast som man kan prenumerera på är just Arbetsförmedlingens. Varje måndag kommer nya avsnitt och man kan få lyssna på vad man ska tänka på för att studera när man inte får något arbete. Det kan vara om specifika yrken som det samtalas om. Men också hur du bäst ska göra för att söka jobb.

Det finns också andra aktörer på marknaden som kan hjälpa till hitta lediga jobb. På sajten statsskuld.se så kan man leta upp olika lediga arbeten. Skriv in sökord på yrken som söks. Det går också att välja inom område var du vill leta arbete.  Du kan även kolla upp vad olika yrken ger dig för lön. Detta har tagits fram med hjälp av lönestatistik från Statistiska centralbyrån.

Skapa en egen sajt med CV, personligt brev och annat som kan vara av intresse för en arbetsgivare. Det kan vara med ganska enkla medel som man skapar en sida. Det behöver inte alls vara flashigt utan rakt upp och ner vem du är och vad du har arbetat med tidigare. WordPress är ett bra ställe där du skapa din egna sajt.