Alla har sin personliga stil. Det kan synas på kläder, hårstilar eller hur du väljer att inreda ditt personliga utrymme. Mycket inspiration kan du finna i tidningar eller från program om inredning. Du kan också hitta inspiration genom att gå tillbaka till tidigare moden samt stilar.

Våga blanda stilar

Det kan ibland kännas kalt och stelt i nyare lägenheter då de ofta är snålt inredda, och då gärna i olika nyanser av vitt. Därför kan det vara kul att liva upp stämningen hemma lite med något kanske lite mer färgglatt eller annorlunda. Att gå hela vägen och dekorera samt inreda sitt hem efter 40-talets populära stil kan möjligtvis vara till överdrift, men att inkorporera ett par ikoniska prylar som till exempel lampor eller konst och blanda dem med något modernare grejer så kan det bli en fullträff.

Vad är retro?

Ordet retro betyder tillbakablickande, att kunna spegla år som har passerat och ge det ett nytt sammanhang. Det finns ett stort utbud online av retro- samt secondhandprylar. Det finns många butiker att välja mellan online där de kan erbjuda väldigt fina, högkvalitativa retroprodukter till överkomliga priser. Där kan du göra många vackra fynd till ditt hem. Retro har blivit populärt under de senaste åren och det är väldigt enkelt att skapa en hemtrevlig känsla med retro. Vilket årtionde som man vill återskapa i ditt hem kan vara varierande, men just går det att se trender från 50 tal i moderna möbelserier och det innebär också att just dessa retroprylar bli allt mer populära. Det är få som går så långt som att låta ett passerat årtionde genomsyra hela heminredningen, men det kan ge en ny känsla att ersätta några moderna ikeamöbler med lite gediget hantverk från en svunnen tid. Många vittnar om att detta skapar en stor skillnad i helhetsupplevelsen och ger en personlig prägel i hemmet.