En tredjedel av ditt liv spenderar du i din säng. Därför är det en smart idé att satsa på en säng som du också tycker är skön och kan slappna av i. Om du sovit gott efter natten kan du njuta av din dag och även klara utmaningar och stressiga situationer. Om du däremot förlorar nattsömn kan du känna dig orkeslös på dagarna och kanske också ha värk från att ha sovit i obekväma ställningar. Sömnbrist kan även försämra immunförsvaret och göra att du lättare blir sjuk.

Sovställningen spelar roll

Olika människor tycker om olika sorts sängar. En del gillar hårda madrasser, andra gillar mjuka. Vad som är bäst för dig kan också bero på vilken sovställning du sover mest i. Om du sover mycket på sidan ska dina axlar och din höft kunna sjunka ner, så att din ryggrad kan vila rak. Om du ofta somnar på rygg ska du ha en säng som stöder din svank.

Provligg sängar

I teorin kan du veta vilken säng du behöver, men det är viktigt att du också provligger sängar före du beslutar dig för en. Ta av dig ytterkläderna och skorna, lägg dig ner och ta hjälp av den kunniga personalen. Hos Lindholms Loftet kan du till exempel boka en sängprovning, men också beställa din säng direkt online